Copenhagen

Copenhagen

Det danska köket

Det danska köket

Årstidens råvaror. Ekologiskt. Nyskapande. Det är några av de ord som idag beskriver Köpenhamns gastronomiska scen.

För bara ett årtionde sedan var det ingen som noterade det nordiska köket, men detta har ändrats drastiskt. Köpenhamn har på kort tid blivit ett mycket populärt gastronomiskt resmål. Smaklig spis!

Nya nordiska restauranger

Nya nordiska restauranger

Nya nordiska restauranger

Det nya nordiska köket har fått en internationell attraktionskraft runtom i världen. Köket kännetecknas av sin unika nordiska identitet bland världens största kök och av sitt engagemang i ekologiska, hållbara och lokala produkter. Det nya nordiska köket har sitt eget manifest, utformat 2004 av Nordisk Køkken Symposium, bestående av bl.a. Claus Meyer och René Redzepi.

Michelin-restauranger

Michelin-restauranger

Michelin-restauranger

Köpenhamn är Nordens gastronomiska huvudstad. I Guide Michelin Nordic Cities 2016 fick 16 restauranger i Köpenhamn tillsammans 20 Michelin-stjärnor – det högsta antalet någonsin. Både restaurang noma och AOC har två Michelin-stjärnor och Geranium har hela tre. Köpenhamns Michelin-restauranger omfattar bland annat det nya nordiska köket, det italienska och det thailändska.

Smørrebrød

Smørrebrød

Smørrebrød

Det finns inte mycket som är så traditionellt danskt som smørrebrødet. Men flera restauranger i Köpenhamn ger klassikerna en twist. På Royal Smushi Café kan du få en smushi – smørrebrød i sushistorlek, og Adam Aamann har också säkrat utvecklingen av de gamla klassikerna.

Ladda ned appen om smørrebrød i Köpenhamn.

Prisvenlige kvalitetsrestauranter

Prisvärda kvalitetsrestauranger

Prisvärda kvalitetsrestauranger

Letar du efter en måltid som inte spräcker din budget, men som ändå är av god kvalitet? Förtvivla icke. På senare år har det kommit en mängd matställen i Köpenhamn som erbjuder en god måltid till ett rimligt pris eller t.ex. en trerätters för DKK 200 – märk väl, av hög kvalitet. Till detta kan du lägga härlig stämning och god service. Här får du mycket för pengarna.

Copenhagen Cooking & Food Festival

Copenhagen Cooking & Food Festival

Copenhagen Cooking & Food Festival

Varje år i augusti öppnar Köpenhamn dörrarna till matfestivalen Copenhagen Cooking & Food Festival, där du kan få en bit av det kulinariska Köpenhamn och den nordiska regionen. Copenhagen Cooking & Food Festival är folkets matfestival och bjuder på något för alla smaker med allt från gourmetrestauranger, aktiviteter för hela familjen, matlagningsskola och vinprovning på programmet.

Restaurantguide

For more information on Copenhagen please visit:

Wonderful Copenhagen

Region Sjælland

Den sjællandske geografi byder på et væld af spændende gastronomiske oplevelser. Tæt på enestående natur og strand - og alligevel så tæt på København. Råvarer i verdensklasse, smukke slotte og herregårde og hjemstavn for fortidens vikinger.

Frugt og grøntsager i verdensklasse

Regionen er kendt som hjemsted for nogle af de bedste frugter og grøntsager. I september måned ligger ’Pæreskuden’ til i Nyhavn i København, og her er der rig mulighed for at smage pærer, æbler og blommer fra Fejø. Stoltheden over de lokale råvarer kommer også til udtryk i, at der er inden for de seneste år, er åbnet en række spændende madbutikker som fx Sakskøbing Madhus og Knuthenlund på Lolland.

Når man siger gulerødder, siger man også Lammefjorden. I Danmarks eneste UNESCO geopark bliver der også produceret verdensklassegrønsager, som bl.a. bliver serveret på Michelin-restauranterne i København.

Links

Spis Godt Magasin www.frugtfestival.dk www.knuthenlund.dk www.sakskobingmadhus.dk

Slotte og Herregårde

Oplev historiens vingesus blandt de mange smukke og stemningsfulde slotte og herregårde på Sjælland, Møn og Lolland-Falster. Her kan du overnatte, gå en tur i parken og indtage en kongelig middag, mens du betragter den smukke arkitektur. Besøg bl.a. det 800-årige Dragsholm Slot, hvor gastronomien præsenterer et samspil mellem fortid, nutid og fremtid, og hvor lokale grøntsager sætter rammen for uforglemmelige oplevelser.

Links

Visit East Denmark www.dragsholm-slot.dk

Regionens første restaurant med Michelin-stjerne

Ved den smukke Præstø Fjord ligger regionens første restaurant med Michelin-stjerne, Hotel Frederiksminde. Stjernen tydeliggør, at der også uden for storbyerne findes restauranter i international topklasse. Køkkenet byder på sublimt håndværk med fokus på kvalitetsråvarer. Urterne er plukket ved vandkanten og svampene i den lokale skov.

Links

www.frederiksminde.com

Danmarks bedste vinproducenter og mikrobryggerier

Vin fra Danmark? Kan det virkelig passe? Ja, det kan du tro. Lolland og Odsherred er nogle af de solrigeste og tørreste områder i Danmark, og dette er den perfekte kombination til at producere vin. Ørnberg Vin i Odsherred producerer prisvindende vin, og Frederiksdal Gods på Lolland har vundet internationale præmier for deres kirsebærvin. Er vin ikke lige sagen, har regionen også nogle fantastiske øl- og cidermikrobryggerier. Når du besøger regionen, hvorfor så ikke prøve en af de lokale øl som fx Klintekongens Klassik, som er opkaldt efter en lokal myte, hvor Klintekongen regerede fra en hule i Møns Klint.

Links

www.oernberg-vin.dk www.frederiksdal.com www.fejoecider.dk Visit East Denmark www.bryghusetmoen.dk

Kombiner vikingeturisme og gastronomi

Når du alligevel går på oplevelse i fortidens vikingehistorier i Sagnlandet Lejre, Vikingeskibsmuseet i Roskilde eller ved live-udgravningen af Borgring i Lellinge ved Køge, kan du også give dine smagsløg en oplevelse med de mange lokale og økologiske lækkerier i området. Som en del af din rejse tilbage i tiden på Sjælland, kan du blandt andet købe oste fra Osted Mejeri og frisk økologisk mælk fra Mannerup Møllegård i Lejre.

Links

www.sagnlandet.dk www.vikingeskibsmuseet.dk www.friskmaelk.dk www.ostedost.dk www.vikingeborgen.dk
For more information on Copenhagen please visit:

Wonderful Copenhagen